De Amerikaanse dollar blijft klimmen

24 april 2019

De Amerikaanse dollar blijft klimmen

In de afgelopen maanden is het betrekkelijk rustig aan het valutafront voor wat betreft het valutapaar EUR/USD.

Ruwweg kabbelt de euro tussen de $ 1,12 en $ 1,15 op en neer. De volatiliteit (bewegelijkheid van de koers) is inmiddels gedaald tot het laagste niveau sinds jaren. Op basis van historische koersbewegingen, duiden zulke extreme waarden er vaak op dat de markt zich schrap zet voor een sterke beweging van de dollar.

Centrale banken spelen vaak een grote rol in de koersontwikkeling van een munt. Het probleem doet zich nu voor dat zelfs de centrale bankiers in Amerika en Europa dit jaar zijn gaan twijfelen door de toegenomen onzekerheden in de wereldeconomie en internationale politiek. In Europa is de uitkomst van ‘Brexit’ nog steeds niet duidelijk en in de Verenigde Staten dreigt president Trump aangeschoten wild te worden na publicatie van het Mueller-rapport. Dat kan uitmonden in een afzettingsprocedure als de Democraten op ramkoers blijven liggen.

Een manier om een einde te maken aan alle onzekerheden omtrent de euro/dollar is alleen te kijken naar de objectieve feiten zoals koersgemiddelden. Het zwartgekleurd 200-daags koersgemiddelde is de afgelopen maanden al duidelijk aan het dalen. Dat geldt ook voor het groengekleurd 100-daags gemiddelde. Het blauwgekleurde 10-daags gemiddelde krult weer omlaag en toont het hele jaar al een dalende trend. De koers van de euro beweegt richting vorige dieptepunten. Het respecteren van de onderliggende trend is zo’n beetje het enige dat een valutahandelaar kan doen. Bij een daling van de euro onder $ 1,1174 komen alle kopers in de verliezen. Dat de markt dan bakzeil haalt door gekochte posities af te breken lijkt niet meer dan logisch.

 

 

EUR/USD
EUR/USD vanaf 2018
EUR/USD vanaf 2018


EUR/JPY oogt zwak
Het principe van afgeleide koersgemiddelden is universeel toepasbaar. Deze indicatoren geven voortschrijdend inzicht.

EUR/JPY

 

EUR/NOK verliest aan kracht
De recente daling van EUR/NOK onder haar drie getoonde koersgemiddelden wijst op vertrouwensverlies in de euro.

EUR/NOK

 

 

 

 

Deze marketing informatie is samengesteld door Edward Loef. Deze nieuwsbrief geeft Edward Loef's mening weer in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Deze informatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen via de Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij N.V.. Deze informatie is bedoeld als privé informatie en niet als advies voor het nemen van commerciële beslissingen. De informatie is uitdrukkelijk niet bedoeld als aanbod om producten te kopen of te verkopen. Als u een transactie gaat doen bij de Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij adviseren wij u dringend de relevantie van deze informatie voor uw transactie vast te stellen en daarin uw ervaring, kennis, financiële mogelijkheden, beleggingsdoelstellingen en risicobereidheid te laten meewegen.

 

In dit bericht geeft de schrijver zijn persoonlijke mening. Deze informatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen via de Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij NV

Bereken uw besparing

Wilt u zien hoeveel wij uw onderneming kunnen besparen op een betaalopdracht in een vreemde valuta?
}}