Professionele beleggers zijn partijen zoals beleggingsondernemingen, grote ondernemingen en pensioenfondsen. U kunt zich ook aanmelden als professionele belegger. Dan willen we graag over twee van de volgende drie punten (die door AFM/ESMA zijn vastgesteld) meer van u weten:

 1. Professionele ervaring: U hebt minimaal één jaar in de financiële sector gewerkt. Stuur ons de antwoorden op de volgende vragen:

  • De naam van de betreffende werkgever?
  • Is deze werkgever gereguleerd door de AFM of een ander financiele toezichtshouder?
  • Uw functietitel in de betreffende rol?
  • Geef beknopt aan waarom u denkt dat deze baan heeft bijgedragen aan uw kennis en ervaring op het gebied van beleggingsproducten met een hefboom
 2. Portefeuillegrootte: U hebt een beleggingsportefeuille en/of spaartegoed van € 500.000,- of meer en u kunt dit aantonen met een opgave. Het gaat om een totaalbedrag. Deze kan dus bestaan uit meerdere spaar- en/of beleggingsrekeningen (bedrijfspensioen en niet-verhandelbare activa of vastgoed worden daar niet toegerekend). Stuur ons een opgave waar uw portfolio- of spaartegoed op vermeld staat. De opgave mag niet ouder zijn dan drie maanden.

 3. Beleggingservaring: U hebt in het afgelopen jaar minimaal veertig transacties gedaan met een onderliggende hoofdsom – het bedrag waarover u koersrisico liep – van minimaal € 50.000,- per transactie. We hebben een overzicht nodig waarop duidelijk te zien is dat u voldoende transacties hebt gedaan met de vereiste waarde.

Professionele beleggersstatus aanvragen

Voldoet u aan twee van de drie bovengenoemde criteria? Dan komt u in aanmerking voor de professionele beleggersstatus. Wilt u dat? Vul dan het formulier in. Wij zullen dan spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Let op: als u zich kwalificeert als professionele belegger, dan geeft u bescherming op. Meer informatie daarover vindt u hier.

De heer     Mevrouw

Beleggingsrekening openen?

Een rekening openen is gratis en neemt slechts enkele minuten in beslag.

Open een rekening