Achtergrond & Missie

Wij zijn de Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij gestart omdat we als ondernemers zelf aanliepen tegen de hoge kosten en risico’s bij het internationaal betalen en wisselen van geld.

We helpen sinds 2013 bedrijven en particulieren om valutatransacties eenvoudiger, goedkoper en beter te maken. We nemen twee belangrijke obstakels voor ze weg: hoge kosten en het risico van schommelende wisselkoersen. Dat doen we op maat met een persoonlijke service.

Wij bedienen vanaf Beursplein 5 in Amsterdam meer dan duizend Nederlandse en buitenlandse bedrijven. We slaan inmiddels ook internationaal onze vleugels uit. Zo bedienen we onze klanten in Azië nu vanuit Singapore onder de naam Clarency. We willen wereldwijd internationaal zakendoen goedkoper maken voor MKB-bedrijven.

Toezicht van Nederlandse bodem

We verwerken jaarlijks veel valutatransacties. Daarom hebben we een vergunning van zowel De Nederlandsche Bank (DNB) als de AFM. Om deze vergunningen te krijgen en te behouden moeten we continue voldoen aan alle eisen die DNB en AFM stellen.

Om uw geld extra te beschermen, maken wij gebruik van ‘Stichting Derdengelden’-rekeningen bij ABN AMRO of Rabobank. Zo bent u er zeker van dat uw geld bij ons apart staat en dat u er altijd over kunt beschikken. Wij mogen de Derdengeldenrekening nergens anders voor gebruiken. En deze rekening valt buiten een eventueel faillissement.

Hoeveel kunt u besparen op valutaconversies?

Al honderden ondernemers besparen dagelijks tot wel 70% op internationale betalingen en bescherming tegen valutarisico's. Ontdek hoe u ook eenvoudig kunt besparen. Download onze gratis brochure.

Brochure downloaden

Ons team

De Nederlandsche Betaal & Wisselmaatschappij is een dynamische organisatie die bestaat uit getalenteerde mensen met verschillende soorten carrières. Zelfverzekerde, inspirerende managers dragen bij aan de kracht van het bedrijf door nieuwe ideeën en procesontwikkeling aan te moedigen en eigen verantwoordelijkheid voor projecten en taken te stimuleren.

Onze kernwaarden

  • Altijd een excellente service leveren
  • Eerlijk en betrouwbaar
  • Begrijpelijk en laagdrempelig